2013-03-28

Ihmisen monet kasvot


HS: Räväkkä seksiblogi oli liikaa työnantajalle



Päiväkodissa työskennellyt nainen sanoo tulleensa irtisanotuksi seksibloginsa vuoksi, Helsingin Sanomat kertoo.
Päiväkoti irtisanoi lastenhoitajana toimineen Melissa Mäntylän elokuussa 2011. Mäntylän mukaan irtisanomisen syynä oli hänen pitämänsä seksiblogi, jossa hän muun muassa oli julistautunut nymfomaaniksi ja kirjoittanut haluavansa useita seurustelu- ja seksikumppaneita samanaikaisesti.
- Sitten joku äiti vähän googlaili ja tuli siihen tulokseen, ettei halua lapsensa olevan tällaisen ihmisen kanssa, Mäntylä, 20, kertoo Helsingin Sanomille.
Jonkin aikaa Mäntylä pelkäsi, ettei bloginsa vuoksi enää saisi töitä sosiaalialalta. Toisin kuitenkin kävi. Nykyisin hän työskentelee koulunkäyntiavustajana ja nuoriso-ohjaajana.
Blogia hän pitää edelleen, nykyisin City.fi-verkkolehdessä. Yksi hänen lempiaiheistaan on itsetyydytys. Hän muistuttaa Helsingin Sanomissa tutkimuksista, joiden mukaan naiset saavat kumppaninsa kanssa sitä varmemmin orgasmeja, mitä nuorempana he aloittavat itsetyydytyksen. - Haluaisin myös olla varsinkin nuorille esikuva siitä, että on ok puhua ja tykätä seksistä, Mäntylä kertoo lehdessä.

Lähde: Helsingin Sanomat
Iltalehti
Torstai 24.1.2013 klo 10.54
Alkuperäisen artikkelin kirjoittajat; Venla Pystynen ja Outi Pyhäranta

Mielipide:

  Mielestäni erotuksen syy oli lähes naurettava. Jokaisella ihmisellä on oma seksielämänsä ja seksi on aivan normaali asia, jota ei pitäisi hävetä. Miksi siis erottaa joku työstä, jos hän haluaa kertoa omasta seksielämästään? Minusta työtä ja vapaa-aikaa ei saisi sekoittaa liian paljon keskenään. Ihmisillä kun yleisemmin on kaksi persoonaa. Ihminen on erilainen työssä, kuin vapaa-ajalla. Tietenkin näin on, koska työpaikalla pätee erilaiset säännöt, minkä mukaan toimia. Vapaa-ajalla saa olla vapaammin, eikä tarvitse sen paljoa enempää miettiä. Kunhan käyttäytyy yhteiskunnallisten normien ja sääntöjen rajoissa.

  Kyseinen nainen ei siis tehnyt mitään väärin. Hän vain tahtoi avautua seksielämästään, tahtoi jakaa kokemuksiaan ja osoittaa ihmisille, että seksissä ei ole mitään hävettävää tai väärää. Ehkä tämä kiivasluonteinen nainen, joka suuttui blogista, oli vain kateellinen naiselle. Emme tiedä sen asian puolta, mutta kuitenkin hän suuttui aivan turhasta. Kuitenkaan nainen ei ilmeisesti ollut vienyt seksielämäänsä työpaikalle, vaan käyttäytyi siellä lastentarhaopettajana. Tämä lastentarhaopettaja oli hänen toinen puolensa, jolla tavalla hän käyttäytyi töissä. Vapaa-ajalla hän oli se vapaa, selvästi seksistä nauttiva nainen, joka tahtoi avautua elämästään.

  Ymmärrän lastentarhan pitäjän puoltakin siinä osalta, että hän ei halunnut kärsiä enempää tappioita. Pitäjä pelkäsi huonoa mainetta ja ehkä jopa sitä, että kukaan ei toisi lastaan enää hoidettavaksi. Tästä syystä erotus oli välttämätön. Kuitenkin, jos unohdamme hänen kantansa ja mietimme, mikä olisi ollut oikea ratkaisu. En usko, että kovinkaan moni aikuinen olisi suuttunut samalla tapaa, kuin tämä eräs henkilö. Lastentarha tuskin olisi kokenut koviakaan tappiota siitä, että he olisivat pitäneet tämän henkilön siellä töissä. Ehkä muutama aikuinen olisi laittanut lapsena toiseen hoitopaikkaan, mutta heidänkin paikalleen olisi varmasti tullut toisia lapsia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti